Jari Litmanen areena avattu!

Jari Litmanen areena avattu!

Eerikkilän jalkapallostadion on saanut nimekseen Jari Litmanen Areena. Uusi nimi sekä areenan käytävälle tehty kunniakäytävä ovat kunnianosoitus kaikkien aikojen suomalaiselle jalkapalloilijalle sekä koko suomalaiselle jalkapallokulttuurille. 

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävällä esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin. Henkilöt on ryhmitelty käytävälle vuosikymmenittäin 1900-luvun alusta 2020-luvulle. Lisäksi käytävältä löytyvät kuvat kaikista vähintään sata maaottelua Suomen paidassa pelanneista ja uransa jo lopettaneista jalkapalloilijoista sekä futsal-pelaajista. Kunniakäytävällä on myös luettelo kaikista maajoukkuepaidassa esiintyneistä pelaajista. Kuvagalleriaa tullaan täydentämään myös tulevaisuudessa.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo, että nyt tehdyillä toimenpiteillä kunnioitetaan kaikkia lajin parissa toimineita roolista riippumatta. Eerikkilän perustaja Erik von Frenckell sekä kaikkien aikojen suomalaispelaaja Jari Litmanen ansaitsevat kuitenkin tässä tarinassa erityishuomionsa.

blobid3_1634106653998

Coloro oli vahvasti mukana näkyvyyselementtien toteutuksessa. Kunniakäytävä ja muut elementit sisällä ja ulkona varmistavat, että muutos on muutakin kuin uusi nimi.

Jari Litmanen Areenasta on tehty vahva video, joka pitää ehdottomasti katsoa!

Jari Litmanen Areenan visuaalisten elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa olivat mukana Nitro, Coloro sekä Suomen Urheilumuseo. Kuvat: Lassi Puhtimäki.

Katso muut toteutuksemme!