Sulkapallon MM-kisat colored by Coloro!

Sulkapallon MM-kisat colored by Coloro!

Sulkapallon sekajoukkueiden MM-kisat pelattiin Vantaan Energia Areenalla. Kiina voitti jo 12. kerran, eikä Suomi päässyt mitaleille. Hommahan toimii niin, että kisoissa pelataan naisten ja miesten kaksin- ja nelinpelit sekä sekanelinpeli. Näiden voitot lasketaan yhteen ja saadaan loppupisteet. Kiinan voitto tuli tälläkin kertaa selvin lukemin, kun ainoastaan Japani onnistui naisten kaksinpelissä niistämään yhden pisteen kiinalaisilta.

Coloron rooli oli huolehtia siitä, että pelipaikka näytti siltä miltä piti. Voisi luulla, että 3 500 henkeä vetävän areenan somistaminen olisi aika arkinen juttu. Vähän maalia sinne, pari rolluppia tänne. Lippusiimaa ja juliste. Mutta ehei, eipä niinkään!

Sudirman Cup -nimeä kantava turnauksen tv-tavoittavuus on yli puoli miljardia kotitaloutta globaalisti. Siinä on kahdeksan nollaa ja yksi vitonen. Eli 500 000 000 vastaanotinta, joiden äärillä voipi ruutua katsoa sangen montakin sierainparia. Joku on laskenut, että kisoja on tuijottanut jopa 1,5 miljardia ihmistä.

Käytännössä koko areena brändättiin uudestaan. Yleistötilat, pelikentät, katsomo, käytävät, ovet, pelaaja-aitiot ja jopa tuomarintuoli. TV-katsojan kannalta kaikki tehtiin ison maailman malliin. Ja miten kivaa olikaan päästä taas tapahtumatuotantojen pariin. Kiitos ja kumarrus!

Sulkapallon sekajoukkueiden MM-kisat järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Kisat pelattiin Vantaalla 26. syyskuuta - 3. lokakuuta 2021.

Katso muut toteutuksemme!