Toimitilaratkaisut ja rakenteet
Ratkaisut

Toimitilaratkaisut ja rakenteet

Toimitilaratkaisut ja -rakenteet

Kun tartumme toimitilaprojektiin, ovat aina vähintään ulkoseinät ja vesikatto valmiina. Niiden jälkeen kaikki onkin sitten mahdollista. Sähköt, lattiapinnoitus, väliseinät, valaistus, hyllyt, maalaus, takahuoneet ja luonnollisesti kaikenmoinen brändäys.

Helly Hansenin myymälä Helsinki Outletissa oli tyypillinen esimerkki laajasta toimitilaprojektista, jossa lähtökohtana olivat valmiit ulkoseinät sekä suunnitelmat itse myymälän toteuttamisesta. Coloro vastasi koko toteutusprojektista sähkötöistä alkaen.

Enemmistö toimitilaratkaisuista toteutetaan brändäystasolla. Asiakasyrityksen ilme muuttuu, se muuttaa tai haluaa muista syistä uudistaa toimitilojaan. Väliseinien paikkoja saatetaan muuttaa ja tilankäyttö uusitaan.

Brändäyksessä on usein apuna suunnittelutoimisto, joka suunnittelee mitä halutaan saada aikaan. Coloron tehtävä on normaalisti toteuttaa suunnitelmat fiksulla ja kustannustehokkaalla tavalla. Tällaisia yhteistyöprojekteja olemme toteuttaneet useiden toimistojen kanssa. Esimerkkinä vaikkapa Seppo Laineen patenttitoimisto, joka valmistui yhteistyössä Riemusta-nimisen suunnittelutoimiston kanssa.

Laine4_pieni

Mitäpä sitten ihan konkreettisesti teemme?

Projekti lähtee liikkeelle yleensä mittauskäynnillä, jossa suunnitelmat tai asiakkaan ajatukset konkretisoidaan pohjakuvaan. Asennuspäällikkömme ottaa kaikki tarvittavat mitat ja selvittää nykyiset pintaratkaisut, jotka puolestaan ohjaavat uusimisen materiaalivalintoja. Esimerkiksi teippausta suunniteltaessa on suuri merkitys sillä, minkälaiselle pinnalle tarraa ollaan kiinnittämässä.

Mittauskäynnin jälkeen teemme ehdotuksen materiaaleista ja niiden työstötavoista sekä asennuksen suorittamisesta. Toisinaan annamme vaihtoehtoisia toteutustapoja kohtiin, joissa syystä tai toisesta on useampia, toisistaan selvästi poikkeavia tapoja edetä.

Asiakas ja suunnitteleva toimisto yhdessä kanssamme päättää lopulliset valinnat sekä hyväksyy hinnan. Itse työ voi alkaa.

Tulostamme kaikki kankaat, levyt ja tarrat omassa tuotannossamme Vantaan Vapaalassa. Valvomme itse niiden laadun sekä värien yhdenmukaisuuden keskenään. Hankimme maalit ja varmistamme, että niidenkin sävyt sointuvat kuten suunniteltu.

Leikkaamme materiaalit muotoon ja teemme tarvittavat ompelut edelleen samassa paikassa. On suuri etu, että asiakkaalle tulevat materiaalit asuvat saman katon alla eikä niitä kuskailla eri puolille sinänsä kaunista maatamme.

Asennustyön aikataulu sovitaan asiakkaan kanssa, ja se pyritään tekemään niin, että haitta asiakkaan arkeen olisi mahdollisimman pieni. Asennuspäällikkömme koordinoi aikataulut ja peluuttaa omia, luotettavia asentajiamme. Asennuspalvelumme asiakaspalaute on erittäin positiivista. Jäljiltämme ei sureta eikä lattialla loju sinne kuulumatonta tavaraa.

P1040753
Grenke toimiston sisäänkäynti Vantaan Aviapoliksessa

 

Mitenkäs sitten se tuotetaso?

Tulostamme itse reilut kolme metriä leveillä tulostimillamme kaikki kankaat, levyt ja tarrat. Näistä väkerrämme omin pikku kätösin valmiit materiaalit asiakkaittemme tiloihin, jonka lisäksi valmiita tuotteitakin on viljalti.

Tauluja saat tehtynä levyille tai kankaalle ihan juuri siinä koossa kuin haluat. Kangas voi olla alumiinikehyksissä, valokaapissa, roikkona tai kanvaksena. Sinä päätät. Taulun muodonkin päätät sinä: tähti, soikio, ympyrä tai ihan kanttikantti. Kaikki käy.

flavoriumVesa Kivisen suunnittelemat taulut Triplan Flavoriumissa.

Levy voi olla alumiinikomposiittia, kapaa, kennolevyä, vaneria, MDF:ää, pahvia, näkkileipää tai akustolevyä. Kaikkeen saadaan väri pintaan. Osa päästää valoa läpi, osa ei. Valaistuksen huolellinen suunnittelu herättää erilaiset sisustusratkaisut eloon ihan uudella tavalla. Osaamme senkin. Siis valaistuksen.

Opasteet ovat oleellinen osa hyvää tilasuunnittelua. Parkkialueelta lähtien asiakkaan on mukavampi löytää perille kuin olla löytämättä. Kestävät ulko-opasteet teemme yleensä alumiinikomposiitista. Edelleen sisätilojen opaste- ja infotaulut sekä itse yrityksen omien tilojen tunnisteet voit ideoida mielesi mukaan. Meiltä onnistuu toteutus materiaaliin tai kokoon katsomatta.

ChefWotkinsTehtaanmyymälä3

Liikkeelle pääset näin

Suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin. Katsotaan tarpeesi kimpassa. Jos sinulla on jo oma näkemys, pääsemme maaliin yhdessä. Toisinaan suunnittelijan palkkaaminen on fiksua, ja siinäkin voimme auttaa.

Ensin saat kustannusarvion, jonka pohjalta pääsemmekin jo vauhdilla eteenpäin.

Ota ihmeessä yhteyttä, mietitään yhdessä miten teemme visiostasi totta!

Testaa meidät ja yllätyt. Iloisesti.