Blogi: Kasvukivut kasvattavat

ilkka-coloro-2

Blogi: Kasvukivut kasvattavat

Ketjun sanotaan olevan juuri niin vahva, kuin sen heikoin lenkki on. Kun momentti kasvaa, ketju murtuu juurikin heikoimmasta kohdastaan. Sitten hitsaillaan uutta, tosi vahvaa palaa ja taas mennään, kunnes ketju katkeaa uudelleen. Ongelmahan on, että heikoimman lenkin sijaintia ei voi aina tarkalleen etukäteen tietää. Koko ketjun vaihtaminen vahvempaan ei sekään ole ratkaisu ihan vaikka kustannustehokkuuden näkökulmasta.

Coloro on kasvanut puolessa vuodessa hurjasti. Asiakkaat ovat löytäneet meidät ja antaneet meidän näyttää osaamisemme. Se puolestaan on tarkoittanut sitä, että ketjun vahvuutta on koeteltu koko matkaltaan liki päivittäin.

Kasvunhallinnasta on tullut päivittäinen pähkinämme, jota ratkotaan tilanteiden edellyttämillä tavoilla. Aikoinaan työskennellessäni DMP-nimisessä kioskissa, oli asetelma aika lailla sama. Suurimpana erona se, että nyt naama on 15 vuotta ryppyisempi, eikä ihan jokaiseen kuoppaan enää rämähdä kärsälleen.

Kasvukipujen keskellä voi elää mainiosti niin kauan, kun ongelmat koetaan positiivisina, kun huumori kukkii, ja kun venymistä tapahtuu koko organisaation leveydeltä. Ei ole herroja, ei hidalgoja. On vain ryhmä sitoutuneita ihmisiä, jotka pitävät yhtä vaikeinakin hetkinä. Sivutuotteena rakentuu vahva yrityskulttuuri.

Kasvun kannalta on onnellista, että emme ole sitoutuneita vanhentuneeseen tekniikkaan sen paremmin tuotannon ohjauksessa kuin varsinaisessa tuotannossakaan. Kun pääsee rakentamaan ilman vanhoja rasitteita, on mahdollista tehdä tuoreita valintoja tehokkuuden ja tulevaisuuden ehdoilla.

Olemme tehneet isoja, hyviä päätöksiä. Jo aiemmin investoimme parhaaseen saatavilla olevaan myynnin ja markkinoinnin työkaluun. Nyt olemme valinneet tuotannon ohjaamiseen ohjelmiston, josta tulee osa jo perustamisvaiheessamme kuuluttamaamme, asiakkaillemme asti näkyvää automaatiota.

Jatkossa meillä on eväät hallita yhä kasvavaa työmääräämme niin, että ketjun heikommat lenkit nähdään ja lääkitään jo hyvissä ajoin ennen turhia jännitteitä.

Hyvällä syyllä voi sanoa, että kasvukivut kasvattavat.

 

Jos haluat tuoreet blogit ja muut jorinat suoraan meiliisi, niin tilaapa ne tästä.

 

Testaa meidät ja yllätyt. Iloisesti.