Blogi: Vippaatko miltsin?

ilkka-coloro-2

Blogi: Vippaatko miltsin?

 

Liiketoiminnan suunnittelu kesti pitkään. Kesällä 2018 hikoilimme siellä ja täällä, piirsimme, kirjoitimme ja ideoimme. Syntyi selkeä suunnitelma etenemisestä välisteppeineen kaikkineen. Tietysti, olimmehan kaikki jo kokeneita kettuja.

Eihän se sitten kuitenkaan ihan niin mennyt.

Oli selvää, että heti alusta asti piti saada riittävät muskelit uskottavaan liiketoimintaan. Piti joko mennä konekauppaan tai ostaa valmis alusta. Ketään ei stimuloinut tuoda Suomeen lisää tulostimia, joten päädyimme yritysostojen polulle. Ostoaihioista pari ensimmäistä jäi eri syistä toteutumatta. Aikataulu venyi ja otsa rypistyi.

DiPrint Oy osui tiellemme puolivahingossa, mutta hyvä että osui. Saimme rajulla asenteella varustetun nuoren jengin sekä oivallisen tehokkaan tuotantokoneiston erinomaisella sijainnilla. DiPrint oli muuttanut nykyisiin tiloihin vasta kesällä, joten uusien tuulien tuominen oli helppoa ja kasvunvaraakin oli. Ydinnelikkomme välisestä luottamuksesta kertoo se, että ostopäätös tehtiin ilman, että olin edes käynyt tuotannon tiloissa. Toisaalta tekniikan pölvästinä siitä ei olisi suurta riemua ollutkaan.

Seuraavaksi päätimme hankkia VHB Concept Oy:n, jossa eräs perustajajäsenistämme oli osakkaana. Oston kautta saimme erinomaisen tehokkaan asennusorganisaation ja -prosessin.

Kahden hankinnan jälkeen henkilömäärämme oli miltei 40, jolla pystyy jo ainakin järjestämään kunnon bileet. Kysykää lisää siivoojiltamme.

Ostosten rahoittamisesta tulikin sitten erikoisempi kiemura. Pankit katsoivat hieman ihmeissään neljää setämiestä, jotka halusivat rahaa ostaakseen painokoneita ja esittivät suu vaahdossa kasvusuunnitelmia alalla, joka median mukaan oli kuolemassa. Rahaa kyllä sai, mutta ehdot eivät olleet jees. Toisaalta sijoittajaosakkaita emme myöskään olleet valmiita ottamaan, joka aiheutti jopa jonkinasteista hämmästelyä sekä loppujen lopuksi finanssikrampin.

Kauppakirjat allekirjoitettiin, maksupäivät sovittiin ja toiminta aloitettiin. Enää puuttui raha. Ilta toisensa jälkeen istuimme ja ihmettelimme paskoja ja vielä paskempia lainaehtoja, kunnes joku tokaisi: ”Laitetaan fyrkat omista pusseista, eipähän tarvitse kumarrella sinne ja tänne.”

Ja niinhän siinä sitten kävi. Osa realisoi omaisuutta, toiset piipahtivat pankissa. Sitoutuminen oli ja on 100%. Kohta saan ensimmäisen palkan!

 

LUE myös Ilkka Mattilan ajatukset siitä, miksi kummassa kukaan perustaisi uuden yrityksen printtialalle!

 

Testaa meidät ja yllätyt. Iloisesti.